„Le a kalappal Orbán előtt!”

"Viktor csinálja egyedül jól!”  " Bravo Orbán!” „Helyes! Folytasd Magyarország!” „Orbán az egyetlen értelmes politikus, egyre jobban tetszik nekem.” „Orbánnak hamarosan nem a gazdasági bevándorlókkal lesz problémája, hanem az osztrákokkal, akik kivándorolnak Magyarországra!”

 - árasztották el kommentjeikkel a Kronen Zeitung olvasói a lap internetes oldalát.

Az osztrák Kronen Zeitung „Ungarn startet jetzt mit Grenzzaun zu Rumänien” címmel cikket jelentetett meg a magyar kormány migránsválság kezelésére tett intézkedéseiről.

A cikk hivatkozik Szijjártó Péter külügyminiszter nyilatkozatára, miszerint a szerb határon befejezett kerítés építés után, -a menekült útvonalak lehetséges módosulása miatt- a magyar kormány meg akarja kezdeni az előkészítő munkák kiterjesztését Románia irányába. Továbbá beszámol a határzár elkészültével egyidejűleg életbe lépett új törvényi szabályozásról és a menekültek Magyarországra történő belépésének módjáról, valamint megemlíti a két déli megyére kihirdetett válsághelyzetet.

A lap kitér Pröhle Gergely államtitkár kedd esete, az ORF ZIB2 műsorában tett nyilatkozatára, amelyben az államtitkár megvédte a migrációs krízis kezelésében tett magyar álláspontot, utalva az osztrák kancellár rosszakaratú megjegyzéseire is.

A krone.at oldalon megjelent cikk alatt az osztrák olvasók kommentjei mindent elsöprő, egyöntetű fölénnyel szimpatizálnak Orbán Viktorral, és Magyarország migráns kérdésben folytatott politikájával.

Néhányat idézünk a hírhez kapcsolódó kommentekből, amelyek egy része több száz támogató „lájkot” is kapott. Íme:

 „Ez egy kormány! Ismét egy helyes döntés. Orbán Viktor - bátorság, kurázsi és taktika! Minden, amit a mi „Paprikajancsiaink” nem birtokolnak!

"Csodálatos látvány, ilyenre van szükségünk nekünk is!

"Mély tisztelet a magyar kormánynak!”

 „Alkalom adtán kinézek magamnak egy házat Magyarországon.”

 „Végre egy ország, aki a saját és Európa népét védi. Köszönjük szépen Ausztriából!”

„Orbán az egyetlen, aki az EU törvényeket (Shcengen, Dublin) betartja, szembeúszik az árral és akivel Európa ellenséges. Ennek ellenére hűséges maradt, kitart álláspontja mellett. Kalappal le a kalappal az ekkora bátorság előtt!”

 „Orbánnak hamarosan nem a gazdasági bevándorlókkal lesz problémája, hanem az osztrákokkal, akik kivándorolnak Magyarországra!”

 „Viktor csinálja egyedül jól!”

 „Orbán úr, nagyon jó!”

 „Faymannak inkább Magyarországra kellett volna utaznia, nem Németországba, ott talán tudott volna valamit tanulni, hogyan kell egy demokratikus államot vezetni. A lakosság a fontos, nem a bevándorlók Faymann úr!”

 „Orbán úr, induljon az osztrák választásokon, az Ön abszolút többsége megvan!”

„Hol van a mi Orbánunk? Már kiváncsian várom a választásainkat!”

 „Egy intelligens nép, egy még intelligensebb politikussal – ez Magyarország. Így kell ezt csinálni, le a kalappal!”

 „Orbán az egyetlen értelmes politikus, egyre jobban tetszik nekem.”

 „Láttam a ZIB2 műsorban a magyar államtitkárt nyilatkozni. Magyarország szívesen együttműködne Ausztriával, ha Faymannak nem „különös” elképzelései lennének. Tehát le a mi kancellárunkkal!!”

 „Orbánnak is megvannak a maga hibái, mint minden embernek, de egész Európában ő az egyetlen politikus, aki az ügyet helyesen kezeli. Az összes többi országok inkább hagyják a népüket vérezni, csakhogy kifele a szépet mutassák!”

 „Ausztriának Magyarországgá kell lenni! Tisztelet a kormányuknak!”

 „Magyarország. Ha nálunk már minden a pokolba jut, tudom, hogy hova fogok a családommal kivándorolni!”

„Bravo Orbán!”

 „Le a kalappal Orbán előtt!”

 „Helyes! Folytasd Magyarország!”

 „Csak így tovább Magyarország! Mi egykor szoros kapcsolatban voltunk!”

 „Az EU nem egy nemzetközi humanitárius szervezet!”

 „Orbán úr kérem, nem lehetne egyet (kerítést) Ausztriába is!”

 „Egy nagy tisztelet Orbánnak, és EU menj a pokolba!”

 „A probléma nem Orbán. A probléma Faymann!”

 A cikk és a hozzá kapcsolódó olvasói kommentek teljes terjedelemben elérhetőek itt.

24
https://nkf.blogstar.hu/./pages/nkf/contents/blog/20919/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlók,hírmagyarázat,Kronen Zeitung,Orbán Viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 24 db hozzászólás érkezett!
Bejus válasza: Rita bejegyzésére 2015-09-21 23:17:43
Kedves drága Rita

Ha ön azt irja, hogy szégyeli magyar mivoltát, akkor pont jó helyen van ott ahol van :) Mit meg az éhező szenvedő csecsemőkről...hát én is nagyon sajnálom őket, tényleg.. meg az édes kedves apját is aki ahelyett, hogy a "haverjaival" otthon maradt volna harcolni, és visszaszerezni a nyugalmat és békét a saját földjükön..inkább elindul és az éhező csecsemőt, rémült kisgyereket maga elé tartva próbál ERŐSZAKKAL, ismétlem ERŐSZAKKAL bejutni egy országba..és nem ám a határátkelőn..nem bizony, hanem a tilospirosba :) Kérdezem én Öntől: ki szégyelje magát? A magyar, aki a saját gyermekét és asszonyát védi ezektől a ..( minek nevezzelek ) bevándorló hordáktól??? Ha ő nem sajnálja élő pajzsnak használni a saját vagy a honfitársa kölkét, én sajnáljam????? Ha ő huzza ráncigálja, s tudja a jó ég mi mindent csinál vele én sajnáljam? Ha ott rángatnám és döngetném a két gyerekemmel az ön kerítését és betonköveket dobálnék be az ön udvarára, csak mert nem nyit ajtót..ön beengedne? Nem? Pedig magyar vagyok és keresztény.. szerintem gondolja át még egyszer azt amit leírt... Mert érdemes sajnálni és segíteni azt aki alázattal kopogással kér bebocsájtást.. de aki faltörőkossal és szitokkal átokkal próbál erőszakkal bejutni, az maradjon kint!!!! Ha a küszöbnél igy viselkedik, mi lesz vele az ország közepén??? Vagy adjunk nekik kulcsot Magyarországról, és meneküljünk mi? Adjuk át nekik a helyünket, hiszen ugyis ezt követelik..és különben is nekik ez jár???? Önnek melyik megoldás a szimpatikusabb... mert nekem igencsak az alázatos viselkedés..és a határátkelőn való átkelés ( de még akkor is rostálnám őket...4-5 rostán. Abba már nem is megyek bele, hogy egy életerős, hány feleséggel és milyen tervezett szaporulattal indul-érkezik a másik nép nyakára :( ). Majd eltartja európa, neki addig se kell dolgozni... no de ez már mási téma...
Válaszolok
Kiss-Bene válasza: Rita bejegyzésére 2015-09-21 17:56:28
Kedves Rita!Ha itthon lennél és látnád,hogy mi történik és hogyan,talán más lenne a véleményed!Könnyű a napfényes Görögországból ítélkezni.Talán tájékozódni kéne,hogy ki bánik embertelenül és kivel!Nem azt kéne szégyellned,hogy magyar vagy,hanem azt,hogy nem véded meg a magyar honfitársaidat!Bár felvetődött bennem a kérdés: tényleg magyar vagy?
Válaszolok
Horvath válasza: Rita bejegyzésére 2015-09-20 13:31:22
Ő nem a nagybetűs embertársainkkal szigorú, hanem az ellenséggel szemben, akik megmutatták viselkedésmódjukkal hogy mennyire tartnak
minket.
Válaszolok
Gyöngyi válasza: Rita bejegyzésére 2015-09-20 12:55:00
Kedves Rita! Ne szègyeld, hogy magyar vagy, legyèl büszke tovàbbra is. Azok akik azt mondjàk rànk, vadàllatok ès fasisztàk vagyunk azoknak nyugodtan magyaràzd el, amit a hìradàsokbòl làtnak az egyszerűen nem igaz. Sajnos a kb 160-200 ezer 'menekült' között volt nèhàny, ès tènyleg hidd el, hogy csak nèhàny, akiket nem tudtunk azonnal ellàtni. Hozzàteszem, a mèdia csak ezzel a nèhàny esettel ijjesztgeti a vilàgot. Azt nem mutatjàk, ès ezek szerint te sem làttad, különben kiàllnàl a hazàd mellett, azt a sok-sok jòt ès embersèget, amit a magyar nèp tanusìtott. Tudod pl hogy a Fòti Gyermekvàrosban milyen jò körülmènyek közè került sok elkeveredett migràns gyermek? Ha rajtunk mùlna nem làtnàl èhező csecsemőket, amiről ràadàsul a szülők tehetnek nem mi, mert ezek a szülők pajzskènt tartjàk a gyermekeiket maguk előtt ès nem riadnak vissza attòl sem hogy szenvedtessèk őket, ha ebből előnyt kovàcsolhatnak. Ne feledd el soha, ők nem keresztènyek ès nem is lesznek soha. Dicsèrtessèk.
Válaszolok
Rita válasza: julius17 bejegyzésére 2015-09-19 22:47:36
En Gorogorszagban elek 26 eve.A gorogok altalaban veve nem sokat tudnak hazankrol,az atlag gorog azt sem tudja,pontosan hol van,sokan Lengyelorszag szomszedsagaba tesznek minket.Idaig buszken vallottam,hogy magyar vagyok,de eletemben eloszor szegyenlek kimenni az utcara.Mindenkitol azt hallom,hogy vadallatt fasisztak vagyunk.Nyilvanvaloan az ehezo csecsemo,aki edesanyja karjaiban eljutott Magyarorszag hataraig,nem tehet arrol,hogy mik a Koran tanitasai.Kereszteny szemszogbol nezve semmi sem jogositja fel sem Orbant sem senkit,hogy ilyen embertelenul banjon a haboru elol menekulo embertarsainkkal.En a menekultek vedelmebe allok,mindorokke,Amen!
Válaszolok
Barbara válasza: ifj. Eszterházy Kis Sipirc bejegyzésére 2015-09-19 22:14:35
Kedves Kommentelo. On Magyarorszagon el, vagy csak a pc mogott ul es olvassa a statisztikakat. A kozmunkaprogramrol is olvasson mar egy kicsit, higy can e ertelme es mi. Hogy hany kozmu kas kerul vissza a munkaero piacra, hogy allaskeresonek szamit e a kozmunkas, es arra h kik kezebe kerult a magyar termofold, es az arra jaro allami tamogatasok nagy resze. Ennel korruptap bandat refota nem lattam, dehat sokba kerult valasztast nyerni, most pedig mindenki keri a jussat. Nem a baloldal kontra jobboldal vitaja ez. Ki ma Gyurcsany es hogy jon ide? Sehogy.
Válaszolok
Ági 2015-09-19 18:07:43
Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke megmutatta egész Europának, de talán majdnem az egész világnak, milyennek kell lennie egy Miniszterelnöknek ! Azt gondolom, ha Europában csak fele annyit tennének hazájukért a kormányfők, mint hazánkért a Miniszterelnökünk, akkor ez a mai napon is fennálló probléma nem lenne már, csak visszaidézhetnénk, hogy mi volt a múlthéten, vagy mi lehetett volna. Az egész EU-ban egyeten embert sem tudnék megnevezni aki hazánk Miniszterelnöke közelébe érne ! Példát lehet - és példát kell venniük róla. Sok-sok egészséget és kitartást kívánok Orbán Viktornak, mert óriási erőfeszítés ennyi buta- aljas- hazug- ember ellen felvenni a harcot. A hazánk határait védő rendfenntartóknak pedig szintén kitartást és erőt- egészséget kivánok, hogy legyen rend a határon - és legyen rend az Eu-s fejekben.
Válaszolok
Mária válasza: julius17 bejegyzésére 2015-09-19 15:27:06
Tökéletesen igaza van. Sokan összehasonlítják a II.vh-s és az '56-os menekülteket a mostaniakkal, és a mostani külföldön dolgozó honfitársainkkal, mint Ön is, de nem látják, nem tudják felfogni azt az óriási különbséget, ami a két helyzet között van. Míg a magyarok becsületesen kivárták azt az időt, amit táborokban kellett tölteniük amíg a befogadó országtól - a leadott hivatalos adataik alapján - megkapták az engedélyt a bevándorlásra, addig a jelenlegi "menekültek" a lehető legelképesztőbb módon próbálják átverni a hivatalos közegeket úgy az eltitkolt kilétükkel kapcsolatban, mind pedig a menekülésük tulajdonképpeni okainak eltagadásával. Tőlem, ha ujjlenyomatot kérnének bármely országban, nem tanúsítanék ellenállást, mert nekem nincs sem bűnöm,sem pedig takargatni valóm, de akik ezt megtagadják (és ezek több ezren vannak), már eleve gyanúsak. Na ezt is figyelembe kell venni.
Válaszolok
Mária válasza: Réka bejegyzésére 2015-09-19 15:14:56
Elnézést, de értelemzavaró a megjegyzés, gondolom úgy akarta írni, hogy ....veszi-e? Védi-e őket ...stb...
Válaszolok
Mária 2015-09-19 15:12:46
Ezek után nem csodálkoznék, ha ismét lenne Osztrák-Magyar Monarchia, illetve a fentiek figyelembe vételével Magyar-Osztrák Monarchia.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?