A zakó

Mottó: „Online napilap újságíró munkatársakat keres. Pályázatokat „guberáló” jeligével a szerkesztőség email címére várjuk. Általános intelligencia nem kitétel, a jelentkezések elbírálásánál a kukázás előnyt jelent.”

Sejtettük, sőt tudtuk. A romkocsmák kannás bortól meg cigi füsttől savanyodott homályából nehéz kilátni az Andrássy útra, pedig nincs az olyan messze. Mégis az a pár száz méter áthághatatlan. Túl sok minden hiányzik ehhez…

A loncsos borosták, vasalatlan felöltők - mondjuk ki az ápolatlan igénytelenséget mint önkifejeződést fennen hirdető belvárosi megmondó létből valószínű soha nem is fog sikerülni. Tetszik tudni, az igényesség nem feltétlen pénz kérdése. Az igényesség akarat, összeszedettség, önfegyelem kérdése. Bizony!

Lehet persze firtatni, hogy mennyiért árulnak zakót a legdrágább belvárosi üzletekben  - 300 ezerért (sok helyen ennek többszöröséért is). Teljesen hihető, hogy Önöknek ott a tornacipős, izzadtságszagú szerkesztőségben már az elméretezett konfekció is túl magas léc, hogy megugorják.

Viszont a reprezentáció, az öltözködés a mindennapi üzleti vagy politikai élet része. Mi több, az öltözködésnek van saját szabályrendszere. Szomorú lennék, ha ezt most Önök, tőlem hallanák először. Az üzleti életben – és a politikai életben is - nem kevésbé fontos, hogy adott vezető pozícióban lévő személy milyen cipőt, órát és zakót visel. De ez úgy tűnik szerkesztőségük számára újdonság, mert ha nem így lenne, akkor nem születhetett volna meg ez az ostoba, mindezek felett ízléstelen, és cinikus cikk, amit Önök semmi másnak nem szántak mint hergelésnek. A magukfajtáknak.

És még valami! Képzeljék, az „úri szabóságokban” belehímzik a megrendelő monogramját, nevét a zakóba minden külön kérés nélkül! De ezt honnan is tudhatnák… hiszen az „úri” eleve kizáró jelző Önökre vonatkozólag, és nem csak a zakó tekintetében…

 

(PS. Ha a fentiek kapcsán esetleg kétsége támad, nyugodtan vessen az olvasó egy pillantást erre az impresszumra…)

1
http://nkf.blogstar.hu/./pages/nkf/contents/blog/22309/pics/lead_800x600.jpg
hírmagyarázat,index,Szijjártó Péter
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Zoltán 2015-11-12 17:52:57
A panelproli még soha nem látott munkásnadrágon, vattás mellényen, suhogós melegítőn kívül más "úri" darabot, mert zsigerből gyűlöli az jó ízlést és azt a régi, de élő felfogást, miszerint az emberfia nemcsak azért öltözik fel szépen, tisztán, hogy jól nézzen ki, hanem azért is, hogy megtiszteljen másokat azzal, hogy nem a fent említett valamelyik "divatcikkben" fogadja, vagy látogatja meg a rokonait, barátait, üzletfeleit, vagy éppen az érte robotoló kiszolgálót a közértben! Én még úgy tanultam, hogy amilyen az Adjonisten, olyan a Fogadjisten..., mindenben!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?