Amikor a fagyi visszanyal

Jung Zs.

"Az a baj, hogy kurvára rasszista vagy" - ez egy hír cím a hír24-ből nemrég 24.hu-ra keresztelt váltott portálon.

Nos, még mindig nem értitek ugye, kedves liberális elvtársak, hogy miért asszociál a fél világ terroristát, ha muszlimot lát? (Értitek Ti ezt, hisz tőletek származik...) Mert rasszista ugye…? Nyilván. Ez a rasszizmus pedig azzal egyidejűleg született, amikor az első muszlim bevándorló Európa partjaihoz ért valamelyik Görög szigetnél. Az európaiak akkor észbe kaptak, hogy hopp itt egy muszlim, kezdjünk el aggódni, hogy terrorista… De miért épp terrorista? Lehetett volna annyi minden más ami félelmet kelt! Például halálos betegségeket hordozó. Akár logikus is lenne: hozzák magukkal az ebolát, megannyi bajt az Afrika felöl érkezők. Talán még jobban lehetne félni, rettegni a szürke hétköznapokon…

De nem ettől félünk, mert nem ezt tanították meg velünk a néhány évtized alatt, amióta kiderült, hogy hol olaj van, ott diktátor is, meg főleg terrorista, de abból jó sok.

A rasszizmus már jóval korábban megszületett, sokkal korábban még annál is, amióta az átlag európai Törökországba, Tunéziába, Jordániába vagy Marokkóba jár nyaralni. A rasszizmus már ekkor is élt és virágzott, maximum az átlagember nem gondolt a gonddal – magyarán nem volt vevő a hírekre amik a muszlimok iránti ellenérzést hivatottak táplálni. Nos az információk nem csak azért vannak, hogy engem, most itt ebben a pillanatban tájékoztassanak. Azért is vannak, hogy szép lassan beépüljenek az asszociációs rendszerembe – ezt nevezik agymosásnak. Hogy aztán majd idővel – azon értékrend mentén ítéljek meg dolgokat, éljem az életemet, támasszak igényeket, fogalmazzak meg alapvetéseket önmagam és a közvetlen környezetem számára – én az átlagember- , ami információval sikerült megírni a mátrixot, amiben élek.

Visszatérve, hogy pontosan mikor lettek terroristák a muszlimok? Jóval 2001. szeptember 11 előtt. Az már csak a végső „casus belli” volt az arabok iránt vívott intellektuális hadviselésben.

Talán így első hallásra furcsa, indokolatlanul döbbenetes amit írok, de minden jel arra mutat: az Amerikaiak kiszagolták az arabok olaját. Na onnantól kezdődött a címkézés! Ők ragasztották fel ezt a cimkét minden egyes arab, muszlim homlokára! Karakter gyilkosságnak nevezzük ezt mai szép politikailag korrekt kifejezéssel. Mert mindenkihez, akit magunk alá akarunk gyűrni képzettársításként alkalmaznunk kell egy negatív identitást, ami szép lassan az évek, évtizedek alatt konzekvenssé válik, beépül a köztudatba. Ez a címkézés pedig vallási alapon történik. Így lettek a muszlimok – erőteljes vallásuk révén terroristák, a nyugodt, buddhista, „szolgalelkű” távolkeletiek a kapitalista világ rabszolgái, akiket az olcsó munkaerővel címkéztek (és nincs az az emberi jogvédő szervezet, aki kiállna a robot versus mélyszegénység, a kapitalista kizsákmányolás ellen), így lett a konzervatív értékeken alapuló keresztény Európa a lelassult maradi, aki egyébként megérett a „vérfrissítésre” és folytathatnám.

Ha közelebbről megnézzük, mindig, minden a vallás körül forog. Még a szocializmusnak kikiáltott szociológiai kísérlet is. Az egyik legnagyobb kísérlet volt ez arra, hogy miként viselkednek szakrális gyökereiktől drasztikus módon elvágott társadalmak.

Ki vesztette gyorsabban identitását? A látszólag szabad (indirekt módon irányított), és vallásgyakorlást élvezhető Európa, aki dönthetett a jólét és a hozzá kapcsolódó, mindent megengedő liberális szabadosság értékrendje versus a keresztény értékrendek között. Vagy a meghatározott, szabadságtól fosztott közép-kelet európai társadalom, akiket e kísérlet során direkt módon vezéreltek?

Hát így. Így, így állunk mi most. És lehet rajtunk számon kérni rasszistázást, de pont olyan álszent dolog ez, mint amikor kiáll a politikai elit és társadalmi felelősségvállalást emleget klíma változás, meg globális környezetszennyezés ügyben. Előbb talán nekik és a velük karöltve elnöklő nagytőkének kellene szembenézni önmagával, azzal az önsorsrontó és kapzsiságon alapuló fogyasztói társadalommal, amely mind az ő narratívájának produktuma. Kezdve attól, hogy az olaj biznisz még mindig a világ legjobb üzlete – és amíg ez így van, és lesz még kiaknázható olajmező, addig maradnak a benzin hajtású gépjárművek.

Lehet tehát rasszistázni – a társadalmon számon kérni a felsőbb hatalom diktálta retorikát, csak ez annak a hazug, agymosó médiapolitikának része, aki mindezt jó előre felfestette…

Az egyes ember még mindig nem kirekesztő, nem gyűlölködő, inkább munkál benne az együttérző, segítő szándék. Az egészséges igényt pedig saját életterünk, kultúránk, tradícióink védelmére ne fordítsuk csúsztatások által rasszizmusnak. Mert nem az. Tradícióinak megőrzése minden társadalomnak sajátja. Hétköznapira fordítva: nem viselünk kirívó/kihívó öltözéket muszlim országokban, és mecsetbe lépve levesszük a cipőnket. És nem érezzük, hogy ezáltal valamiféle kínzó, kirekesztésben lenne részünk – de éreznénk magunkat taplónak, ha nem tartanánk be az adott ország kultúrájának szabályait.

Mindezek megértése csak annak a néhány európai liberális jogvédőnek okoz problémát, aki azáltal érzi önnön fontosságát, hogy a nyilvánosság és hírnév 3 percét túlkapásai által próbálja realizálni olyan ötletek által, mint hogy száműzné a kereszteket a templomokból, itt Európában. Na meg annak a néhány média-munkásnak, aki egy jót „kurvaanyázhat” címlapokon a számára kiosztott ideológiák mentén.

Nézz a hírek mögé – közösség a facebookon.

http://nkf.blogstar.hu/./pages/nkf/contents/blog/21714/pics/lead_800x600.jpg
hírmagyarázat,Kettősmérce,USA
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?