Most már biztos: szűrni fogja a tartalmakat a facebook

A hétvégén New Yorkban megtartott ENSZ közgyűlésén találkozott Angela Merkel német kancellár Mark Zuckerberggel  és kérte, hogy a facebook következetesen lépjen fel a nem megfelelő kommentárokkal szemben. A kérdés felvetést a migrációval szemben megnyilvánuló rasszista kijelentések indukálták. A facebook bejelentette, hogy lépéseket tesz az úgynevezett gyűlöletbeszéd tartalmak ellen. „Úgy gondolom, hogy kell ezen dolgoznunk” – idézte a facebook vezér szavait a Medien-Newsletter media.de oldal.

A szövetségi kormány már egy hete követelte a platformtól az erősebb fellépést az idegenellenes hozzászólásokkal szemben. Hétfőn egy külön munkacsoport ülésezett a berlini igazságügy minisztériumban. A találkozón többek között részt vettek a facebook, a google és a twitter képviselői, mivel a német elképzelés szerint a szűréseket rájuk is ki kell terjeszteni. A cikk arra nem tér ki, hogy pontosan mit deklarálnak ellenséges tartalomnak.

A német társadalom jelentős része máris hevesen bírálta az intézkedéseket, a szólásszabadság megvonásával bélyegezve a merkeli politikát, magát Angela Merkelt pedig a volt szocialista Németországból származó diktatórikus vezetőnek aposztrofálták.

Mint azt korábban megírtuk Jan-Philipp Albrecht a Zöldek Európa Parlamenti szóvivője a közösségi platformok (Facebook, Twitter) erősebb felügyeletét követelte Brüsszelben, melyhez szerintük egy olyan egyedülálló rendőrségi részleg létrehozása szükséges, amely a különböző fórumokat, illetve közösségi platformokat szisztematikusan ellenőrzi, és annak büntetőjogi következményeit – határokon átnyúlva is- érvényre juttatja. Ehhez EU szerte  egyöntetű törvényi előírásokra van szükség, amelyek szabályozzák, hogy a közösségi oldalakon mit szabadjon leírni.

Nézz a hírek mögé - közösség a facebookon

2
http://nkf.blogstar.hu/./pages/nkf/contents/blog/21280/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Téka 2015-09-30 21:14:40
A mutti már most elkezdte az iszlamizáció első lépést. Szólásszabadság nuku. :( Szörnyű világ jön. :(
Válaszolok
Kata 2015-09-30 14:37:18
Istenuccse dühbe gurulok.Magyarországra kigyót, békát üvöltöznek, a sajtószabadság "megsértése "ürügyén, és tessék, ha"őnyugatisága" ugy itéli meg hogy neki nemtetszenek az emberek ellenkező véleményei, akkor máris szentté lesz avatva a korlátozás. Undorodik a hétköznapi ember is ilyen mocsok politikai huzásoktól.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?