Vajúdtak a hegyek és egeret szültek...

Szegény, szegény Európa!

Ha lett volna kétsége bárkinek is arra vonatkozólag, hogy Brüsszelben csupán idióták ülnek, és saját tudatlanságuk okán nem képesek egy, a migráns válság megállítására alkalmas stratégia kialakítására, akkor tegnap este óta ez a tudatlanságból fakadó cselekvésképtelenség-kép végleg szertefoszlott.

Hogy miért? Mindenben sikerült megállapodniuk, hot-spotokban, hogy Libanon, Jordánia és Törökország plusz segítségre számíthat. Legalább egymiliárd eurót kell juttatni az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) és az ENSZ a menekültek ellátásában kulcsszerepet játszó világélelmezési programja (World Food Program) javára, hogy ujjlenyomat szkenner lesz a regisztráció része – és akkor mi van? De azt, hogy Görögország határait közös erővel segítsünk megvédeni, nos, ez csak ötlet maradt. Persze lehet, hogy Ciprasz ökölbe szorította a kezét, felemelte azt, Merkel fele fordult és a középső ujját egy határozott mozdulattal kinyújtotta. Lehet, hogy így volt. De az EU, ha akar, talál megoldást – mint sok más esetben némi nyomásgyakorlással, vagy éppen anyagi segítséggel – van az a pénz mondják, hogy Görögország másként gondolkozzon. De az Eu-nak nem érdeke sem az, hogy a görögökkel jótékonyan egyezkedjen (alig pár hónapja tették lehetővé lerablását) sem pedig az, hogy megállítsa a migráns áradatot –innentől ez világosan látszik.

 …Mert Európa liberlizálásához másra van szükség. Szükség van arra, hogy identitását veszítse. Hogy elveszítse nemzetállami alapjait, hogy az egyes országok újra fogalmazzák saját kultúrájukat, hogy elmosódjanak a most még nagyon is meglévő nép-nemzeti határok. Hogy a még megmaradt keresztényi gyökereket végképp elveszítsük – vele együtt mindazokat az normákat, amiket a 10 parancsolat erkölcsiség néven üzen: „ ne lopj, ne hazudj, és mások becsületébe kárt ne tégy, felebarátod házastársát ne kívánd, atyádat és anyádat tiszteld, ne paráználkodj !”. Ezek olyan ősrégi morális gátak, ami minden normális emberben eredendően meg kell, hogy legyenek, és megvannak. Kivéve a liberális értékrend. Mert minél ziláltabb egy társadalom, minél inkább elveszíti azokat az évszázados, évezredes kapaszkodókat, amik a társadalom alapját, az egymás iránti tiszteletet, az egymás életterének, tiszteletét, mindazon által magát az élet tiszteletét jelentették, nos annál könnyebb birka módjára vezetni.

Túlságosan jó hely volt ez az Európa. Még ráértek az emberek itt gondolkozni. Ugyan működött a jólét ópiumában altatás, de négyévente mégis csak meg kellett tartani a választásokat. És a választás, mindig kihívás, mindig benne rejlik a bizonytalanság. Persze működik a propaganda sajtó, a nagy globalo- mainstream média, és valamit kell ígérni is, vagy csak ígérgetni. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a jövőben kevesebbet kellene ígérni, és még többet lehetne nyerni. Hát így gondolkoztak magukban ott túl az üveghegyen Brüsszelben, és eldöntötték Európa amerikanizálását.

Legyen egy kicsit rosszabb, kicsit sokkal rosszabb. Legyen némi "közbiztonság - bizonytalanság", hogy aztán az átlagember önként és dalolva várja az amúgy saját mozgásterét korlátozó biztonsági intézkedéseket. Hogy az állam, a nagy globalohatalmi gépezet belenézhessen még a hátsójába is, vagy korlátozhassa gondolati és szólásszabadságát – ahogy a Zöldek kezdeményezték Brüsszelben, most, a nagy migráns invázió miatt aggódva. Mondván: létre kell hozni az egységes Európai „facebook rendőrséget”. De jó, gondolhatnánk, biztos a terroristák lekövetése céljából. Lehetne ez egy logikus gondolat. De a Zöldek nem e célból kezdeményezik, hanem azért, hogy minden posztot, hozzászólást, amit a liberális világnézet szerint szélsőségesnek ítélnek – akár migráns kérdésben, letörölhessék. Körvonalazódnak ugye az Orwelli utópiák?

Miért nyírná ki saját magát az Európai elit kérdezhetnénk? Nos, ők ebből az egészből nem vesznek észre semmit. Majd maximum szögesdróttal megerősített kerítés mögött – ahogy Brazíliában, vagy Mexikóban- tengetik mindennapjaikat a szigorúan számukra kialakított luxus rezervátumaikban. És esténként a kanapén pezsgőzgetve szélesvásznú képernyőn nézik, ahogy a kívül rekedt plebsz az utcán randalírozva, vagy a cserbenhagyott középosztály otthonait fosztogatva öli egymást. Mert ez lesz.

Volt egy szó, ami nagyon rosszul csengett a kelet-európai fülekben. Ez a szó így hangzott:kommunisták. Na, hát úgy tűnik, van egy másik szó, ami ettől még rosszabbul cseng, de ezt már nem csak a kelet-európaiak fogják érteni, hanem az egész kontinens. Ez pedig így hangzik: liberális.

Címkék: Brüsszel, EU, vélemény
1
http://nkf.blogstar.hu/./pages/nkf/contents/blog/21144/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,EU,vélemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Erzsébet 2015-09-25 20:36:23
"Valakik hazudtak a migránsoknak" és "Valakik eladták Európát".
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?