Gyurcsány esete a socialmédiával

Jung Zs.

Gyurcsány Ferenc mostanra önmaga karikatúrájává érett. A táncos karrier, majd a DJ-k világában tett rövid látogatás után az ex-miniszterelnök önkéntesnek állt, és megkezdte humanitárius misszióját.

Első akciójaként villájába fogadott néhány menekültet, amiről a CNN – élő egyenes adásban kapcsolva Gyurcsányék kertjét – tudósított. (Rákerestem melyik magyar segélyszervezet missziója váltott ki az elmúlt 10 évben hasonló médiaérdeklődést a csatorna részéről, de nem találtam. Ideje odafigyelni, mert ezen a téren máris beelőzött a volt miniszterelnök.)

Na, de vissza Gyurcsányhoz, és az ő új küldetéséhez. E sikeres auftakt után úgy érezte Ferenc, hogy újabb mezejét keresi a tetteknek, el is ment hát a zöldhatárra. De oda már nem egyedül. Magával vitte néhány párttársát, akikkel együtt –ha már ott vannak- egy gyors sajtótájékoztatót is lezavart, amolyan „gyurcsányosan” a kerítés szerb oldalán állván demonstrálva a diktatúra materializálódott lényegét. (Nem sejtve akkor még, hogy eme kis performansza később valódi drámává érik… de ne szaladjunk előre.)

 

Gyurcsány a kerítésnél. (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Míg odafele sétálgattak találkozott egy menekülttel, aki elmondása szerint leszólította őt (feltehetőleg a CNN adásból ismerte fel Gyurcsány önkéntesnek állt Ferencet) aki az esetet azonnal meg is osztotta a Facebook oldalán, íme:

 ’Megszólított ez a férfi, segítséget kérve. A családja átjött a határon, őt visszatoloncolták. Most nem tudja, hogy hol van a felesége és gyerekei, megígértem neki, hogy felveszem a kapcsolatot a bevándorlási hivatallal, hogy segítsenek megtalálni a családját. Addig is, ha önkéntes segítők bárhol találkoznak egy nővel, aki keresi a férjét, Mohammad-et, mondják meg neki, hogy a szerb-magyar határ között várakozik, hogy utánuk tudjon menni.”

Gyurcsány Ferenc találkozása Mohammaddel. (Fotó: facebook.)

A kommentelők között volt aki beszólt, esetleg tudja-e a vezetéknevét, mert hogy Mohammad amúgy elég gyakori,  szóval nem árt pontosítani picit. (Mindegy elnézzük elnök úr, végül is alig pár napja kezdte a szakmát, van még mit tanulni e téren.)

Aztán jött a drámai fordulat újabb poszt formájában Ferenc közösségi oldaláról:

„Lezárták a szerb-magyar határokat, egyelőre Szerbiában ragadtunk Molnár Csabával és Oláh Lajossal.”

…amit a facebook társadalom túlnyomó része (több portál is megosztotta a hírt) egyöntetű örömujjongással fogadott, biztosítva az ex-miniszterelnököt arról, hogy Magyarország szempontjából a legjobb helyen tartózkodik - és maradjon is ott! Hozzátéve: „kevesebben lettünk, de gazdagabbak”.

Némi vészjósló csend után 16 óra tájban landolt ismét facebookon az infó a megtapasztalásról - egyetlen rövid, tömör kommentbe sűrítve a drámát, ezúttal Vadai Ágnes tollából posztjából. (Gyengébb idegzetű olvasóink megnyugtatására: nem marad el a "happyendbe" csapó végkifejlet.) De azért közben komolyan aggódunk: Hová lett Ferenc?

 „Nekem sikerült visszajönnöm. Senkinek nem kívánom azt, amikor érvényes útlevéllel a kezében nem tud saját hazájába visszatérni. Szívszorító volt hallgatni a hatóság embereit, hogy nem engednek be...
De már itthon vagyok, úgyhogy 17:00 órától fórum Újpesten”

Ennyi izgalom elég is volt egy napra. A DK-s vezérnek pedig -tekintettel jelen külpolitikai állapotokra- lesz még ideje médiaszerepléseit  humanitárius missziójával gazdagítani…

Aztán ha lecseng, Ferenc kereshet magának egy újabb foglalkozást. Addig is tippeket várunk, mi lenne igazán testhezálló számára?

http://nkf.blogstar.hu/./pages/nkf/contents/blog/20899/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlók,bulvár,Gyurcsány
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?