Itt a lét a tét!

Jung Zs.

Nem engedhetjük meg magunknak ebben a fokozottan feszült helyzetben, hogy elveszítjük a fejünket, ilyen fokú külpolitikai nyomás mellett! Nem engedhetjük meg magunknak – mi az egyes emberek, a kvázi kisember a féligazságok luxusát. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy nem akarunk a tények mögé látni, hogy felülünk a média provokációinak, és elferdített féligazságokkal felvértezve egymásnak esünk – előbb csak a facebookon, kommentek formájában, majd az utcára szólításnak engedelmeskedve tettlegesen is! Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az önbeteljesítő jóslatoknak engedelmeskedve azokká váljunk, aminek a média előszeretettel minősít minket: széthúzó, egymást is gyűlölő, antiszemita-rasszista magyarok. Értsük meg végre: nem Orbán Viktor miatt kell kiállnunk egységesen a kormány migráns politikája mellett, hanem mert MOST MAGYARORSZÁG MEGMARADÁSA, - A LÉT A TÉT!

Elemzők szerint év végéig akár a 800 ezret is elérheti az Afrikából, Közel-Keletről Európába beáramló migránsok száma. A kontinens nincs felkészülve sem szociális ellátórendszer, sem az ilyen nagyságrendű integráció tekintetében. Olyan anyagi, szociális, sőt szociólógiai terhet jelent ez az egyes országokra nézve, ami hosszútávon nem fenntartható.

Míg a magyar állam minden erőfeszítésével azon van, hogy uniós kötelezettségének eleget téve regisztrálja, papírokkal lássa el a hozzánk érkező bevándorlókat, addig úgy tűnik az Európai Unió nem képes (vagy nem akar) promt, egységes stratégiai döntéseket hozni saját gazdasági, kulturális és biztonságpolitikai destabilizációját célzó migrációs hullám megállítására. (Ennek okait most külön ne vizsgáljuk.) Ugyanakkor legyünk tisztában de facto azzal, hogy ezáltal akaratlanul is az USA egypólusú világrend megszerzésére irányuló politikáját támogatja, „lepattanó” labdaként pedig a Magyarországra nehezedő nyomást is elősegíti. Ennyi a tényszerű alapkoncepcióról .

És akkor lássuk, mi történik:

Ebben a roppant feszült helyzetben borzasztó veszélyes az a politika, amelyet a hazai balliberálisok –immár civil szervezetek hátamögé bújva folytatnak. A hazai liberális baloldal ugyanis felismerve a napi több ezres illegális bevándorlónak köszönhető, kormányra nehezedő nyomást, és a köztereken kialakuló, egyre tarthatatlanabb állapotokat, elővette emberbarát, humanitárius Janus arcát, és felcsapott migráns barátnak.

Ahelyett, hogy hazánk stabilitását szem előtt tartva egységes álláspontot képviselnének migráns ügyben a hazai parlamenti pártok, folytatják sajátságos politikájukat, melynek célja a bármi áron kománybuktatás.

Ez adott politikai helyzetben a legveszélyesebb szituációt eredményezheti, ami egy országban, egy országgal megtörténhet. Egy állam politikai stabilitását felrúgni ilyen körülmények között a legdurvább nemzetbiztonsági hibát jelenti. Az a manőver, amiben a balliberálisok karöltve a hozzájuk kötődő kereskedelmi tévékkel és liberális intenetes médiával a globalohatalmi érdekek háttérkapcsolatai által diktálva munkálkodnak az ország TOTÁLIS kiszolgáltatását eredményezheti mind gazdasági, mind pedig biztonságpolitikai téren. Kritikus, válságos állapotokat eredményezhet, aminek következménye a bűncselekmények, ne adj isten terrorakciók megjelenése, majd ezekből adódóan a gazdasági befektetők bizalmának megingása - ami további beláthatatlan következményeket von maga után. És ezt pontosan tudja a balliberális oldal is. (Vagy ha nem, az még rosszabb, mert teljes politikai inkompetenciát feltételez.)

Pszichológiai háttér: A beáramló migráció mértékével egyenes arányban nő a társadalom részéről a bizonytalanság érzése. Ezen bizonytalanság érzést tovább erősíti a média. Az ilyen mértékű migráns hullám, amely napjainkban tapasztalható, az emberi alap-attitűdből kifolyólag kiváltja az egyén védekező mechanizmusát: „biztonságban akarom magam tudni, meg akarom védeni a házamat, a családomat, a saját mikrokörnyezetemet”. Alap emberi attribútum a szeretteim, gyerekeim, a saját életfeltételeim megóvására irányuló félelmek. Ezek teljesen normális védelmi mechanizmusok, amik minden egyes emberben ott vannak. Nos ezekre a teljesen normális védelmi mechanizmusokra utaznak most felelőtlen módon a baloldali pártok.

A média dolga a lakosság felhergelése és összeugrasztása egyfelől a migránsok összetételét tekintve abszolút torz képet sugallva túlnyomó részt gyerekeket, elesett családokat mutatni – ezáltal szánalmat, (lelkiismeretfurdalást) fokozott együttérzést ébreszteni. Ugyanakkor a szolidaritás állandó sulykolásával, kvázi erőltetésével, a pszichológiából jól ismert – „ellenkező hatást kiváltó mechanizmus” beindítása, melynek eredménye a gyűlöletkeltés, ami eleinte csak egyre szélsőségesebb kommentek formájában, később akár erre irányuló tettlegességben is megnyilvánulhat. Mindezekkel párhuzamosan a rasszista, buta magyarok, illetve „diktátorkép” tovább erősítése azáltal, hogy a rendvédelmi szerveket kvázi erőszakszervezeteknek mutatja be manipulatív fotókkal, egy-egy „jól” vágott felvétellel.

Ezek mind a gyűlöletkeltés eszközei.

Hatalmas önfegyelem, de még több józanság, és igény a széleskörű, több hírforrásból való tájékozódásra kell ahhoz, hogy ne essünk ennek a manipulatív kampánynak áldozatául. És szükség lesz még arra is, hogy párthovatartozásunkat félretéve felülemelkedve politikai nézeteinken megmaradásunk zálogaként most elsősorban az ország érdekeit tartsuk szem előtt.

Ne legyenek kétségeink : nagyon egyszerűen, sarkosan fogalmazva: jól jön a hazai baloldalnak ez a kis „pitty-putty” a keletinél,* hátha sikerül balhét, „diktátorbuktató” forradalmat csinálni belőle. (Volt erre példa nem is olyan régen Törökországban, ahol néhány kivágott fából indultak ki a Taksim téri események, ugyanezen globaloliberális háttérmunkák kapcsán.)

Mert a globálishatalmi árnyékkormányok nem adják fel soha. Nem sikerült az IMF hitel felvételbe kényszeríteni az országot (lásd Görög példa, mi is ott tarthatnánk) most kapóra jött a migráns helyzet.

De fordítsuk meg. Vizsgáljuk meg más szemszögből is. Ha kétségeink lennének afelől, hogy a fentiek a téves logika mentén megfogalmazott ok-okozatok, érvek.

A napokban a Migration Aid figyelemfelhívó tiltakozást szervezett. A figyelemfelhívó tiltakozás kizárólag csak a kormány menekült politikájával szemben fogalmazott meg kritikát. Olyan kérdéseket felvetve, amelyekért nem Magyarország a felelős: miért nem engedjük tovább a vonatokat? (Mert Németország megtiltotta, Ausztria meg nem engedi be őket.) Miért nem azért tüntetnek, hogy ne kelljen több ezer kilométert megtenniük – a rájuk váró totális bizonytalanság és kiszolgáltatottság világába

Miért nem a kiváltó okok miatt tüntetnek? Miért nem azért tüntetnek, hogy a mindezért felelős Amerikai Egyesült Államok állítsa meg – szabad így fogalmazni- felelőtlen hatalmi érdekharca miatt kirobbant migrációs kérdést? Állítsa meg, az egyébként szintén Amerika által pénzelt, felfegyverzett – időközben önjáró gyilokfegyverré vált Iszlám Államot, hogy ne kelljen több szerencsétlennek útnak indulni a kilátástalanságba?

Eszement, és veszélyes dolgok, amikor a szerepek felcserélődnek. Amikor a segélyszervezetek politizálni kezdenek, a politikusok meg (lásd Gyurcsány) politikai haszonszerzés céljából humanitáriust játszanak, miközben az EU vezetői úgy tűnik elvesztették megmaradt józan ítélőképességüket is. Itt tartunk ma, a Föld nevű bolygó Kr. u. 2015. évében.

Nos, ezért  kell most nagyon higgadtnak maradnunk és összetartani. Mert most valóban megmaradásunk – létünk a tét!

* Update: a cikk 2015 09.04-én íródott, - azóta sajnos újabb feszültség, ezúttal a határnál.

http://nkf.blogstar.hu/./pages/nkf/contents/blog/20063/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlók,háború exportra,vélemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?