Elegem van!

Jung Zs.

Elegem van. Elegem van a mindennapos hisztiből. Hogy klasszikusokat idézzek: „el lehet innen menni!” Legyenek hát jók, fogadjanak szót megmondó váteszüknek, váltsanak repülőjegyet, de véletlenül se retúrt és röpüljenek el melegebb vidékre! Ne csak hergeljenek, ne csak uszítsanak. Ne rontsák el naponta a reggeli kávém ízét újságolvasás közben az állandó és folyamatos nyafogásaikkal, hogy önöknek itt és most mennyire rossz! Önöket itt szellemileg és lelkileg megnyomorítják, önöket itt nem szeretik, önöknek itt nincsenek lehetőségeik. Akkor mire várnak? Miért nem húzzák fel legkényelmesebb cipőiket és indulnak el most?!

Mert önök koránt sem oly ostobák, mint amit eljátszanak! Pontosan tudják, hogy itt egyáltalán nem olyan rossz, és még jobb lenne, ha még többen távoznának - pakoljon hát össze a teljes szürkeállomány, hogy aztán beleülhessenek a helyébe…

Ezért nyafognak, ezért hisztiznek megállás nélkül, ezért uszítanak, és ezért használják minduntalan ugyanazon jelzőket mindazokra, akik nem egyívásúak gondolkozásuk tekintetében önökkel: idegengyűlölő, kirekesztő, rasszista, nacionalista, homofób, genetikailag alávaló, agymosott birka!

Van miből válogatni. Senki nem szeretne negatív jelzőket látni saját homlokán, és ezt önök pontosan tudják. Agymosást emlegetnek, miközben önök volnának az agymosók. Rátelepednek mindenre, kultúrára, művészetre, sajtóra, médiára, hogy aztán szócsőként használva saját kinyilatkoztatásukat mint egyetlen és szent igazságot plántálják e világra.  Az ostoba, tömegkultúrán edződött plebsz pedig ész nélkül követi önöket . Mert tetszenek a liberalizmus ferdített igazságai, a lét elviselhetetlen könnyűsége. Mert kell egy kollektív felelősség nem vállalás, egy bűnbak, akire ki-ki ráfoghatja minden sérelmét!

Önöknek mindig van egy felkapott, ferdített témája versus valóság. Most épp a szerencsétlen bevándorlók, kirekesztő magyarok - rossz szociális ellátás versus stadionok. Már úgy megszoktuk, hogy kívülről fújjuk. Persze nagy gond volna, ha épülne a magyar öntudat. A magyaroké akik úgy tűnik nem önök, bár anyanyelvként beszélik – a magyart. Nagy gond lenne, ha lennének közös nemzeti, - igen nemzeti sikereink. Aki hosszútávon gondolkozik nem kórházakat épít, hanem sportpályákat. Aki hosszútávon gondolkozik az egészséges életmódban gondolkozik - És hosszútávon gondolkozva végre egészségügy lesz és nem az ami most: betegségügy.

De ezt önök egyébként tudják, ismerik a gondolat teremtő erejét, ezért naponta el kell mantrázzák a rosszközérzet imáikat jó hangosan, hogy minél többen hallják, hogy minél többen kövessék, és ez legyen a nemzeti minimum: a rossz közérzet! És ezért sápítoznak, és ezért kiabálnak!

Szóvá teszik, hogy herbálfogysztásban élen járunk, miközben követelik a cannabis legalizálását. Önmaguk rontják a közhangulatot, ajnározzák az angliai béreket, elhallgatva az ottani árakat. Vasárnapi nyitvatartást követelnek – minek, ha itt amúgy önök szerint senkinek semmire nem futja- ugye mondhatnánk cinikusan! Nemi erőszak áldozatairól papolnak de semmibe veszik a más kultúrkörből származó bevándorlók és az elkövetett szexuális bűncselekmények közötti nyugati statisztikákat. Toleranciáról papolnak, miközben a saját szomszédjukat kigúnyolják pusztán a vallása miatt - nevetségesnek bélyegezve őt magát, a 10 parancsolatot (évezredeken átívelő morális-etikai szabályokat) idejétmúlt, lejárt lemeznek. Mégis mi nem tetszik benne? Hogy atyádat és anyádat tiszteld? Hogy ne lopj, mások tulajdonát ne kívánd? Hogy ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy? Ez utóbbi kettő egész biztosan, hisz mostanra hivatásszerűen hazudoznak – a médiában amit aztán elintéznek egy helyreigazítással – vagy még az sem.

Mindenhol ott vannak, a csapból is önök folynak. Megvannak minden téren a kinyilatkoztatóik: szociológusok, pszichológusok… Akik arra tanítják „napi önmegvalósító inspiráló” gondolattal gyerekeinket, hogy nem kell feltétlen tisztelned szüleidet. Nem kell rajtuk segítened sem, ha úgy adódik, a legfontosabb mindig csak te magad vagy! Te – te – te – te – te!! Egoista és önző társadalmat kívánnak, ahol kiveszett az összetartás, az egymás iránti tisztelet. Nézeteiket tekintve – tetszik vagy nem, önök romlottak, és ebből adódóan csak rombolni tudnak.…

És újabban a szerkesztőségeikben megkapták a tengerentúlról a narratívát immár arról is, hogy a terroristák nem menekültnek álcázva jutnak be országokba – hanem mégis hogy? (Erről nem írnak…). Mert most épp ahhoz asszisztálnak, hogy legyen minél több bizonytalanság – destabilizáció, mind kulturálisan, mind gazdaságilag, mert a zavarosban megy jól a halászat… És ezt önök pontosan tudják! Úgy, hogy szedelőzzenek, és húzzanak el, épp most fedezték fel a Föld hasonmását, ott jól ellennének egymás között, és addig is míg odaérnek legalább nyugodtan isszuk a kávénkat…

 

bevándorlók,hírmagyarázat,média,nehézazélet,vélemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?