Apu kezdődik...!

Jung Zs.

 „Zavargás tört ki hétfő délután a debreceni menekülttáborban és a környékén. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint először két török férfi verekedett össze, innen szélesedett ki a konfliktus...” (index)

Persze nem más ez, mint Orbán Viktor cseles terve, odaküldte Pintért álruhában, csináljon balhét, hogy elmondhassák: „látjátok mi megmondtuk”… Csodálkoznék, ha előbb-utóbb nem sikerülne ezt a kommunikációt kikerekítenie a baloldalnak. (Update: mire a bejegyzés végére értem, már sikerült is.)

A tények azonban ettől még tények maradnak. Viszont úgy tűnik, ezek a tények nem igazán zavarnak meg sokakat a „tisztánlátásban”.

A módszer a szokásos: érzelmekre hatni, manipulálni. Csak és kizárólag  az elesetteket, gyerekeket, nőket megláttatni a beözönlők között. Elfeledkezni eredendő kulturális különbségekről, írott és íratlan szabályokról, társadalmi együttélési normákról, szociológiai tényekről és azokra, akik nem vonulnak fel színes zászlók alatt „welcome in Hungary” felirattal a szerb-magyar határra, azonnal rásütni az embertelen bélyeget. Helyi problémaként kezelni a globális méretű népvándorlást, a háború exportot, a gazdasági érdekek mentén folyó világhatalmi harcot… Persze mindennek megvannak természetesen az egyéni tragédiái - de ettől ez még nem más mint egy hosszú távú mesterterv Észak- Afrika gyarmatosítására és Európa kulturális és gazdasági destabilizációjára.

És ha a karmester jól játssza szerepét, összeáll ez a partitúra. Az USA jelenleg kivár. Hátradől whiskeyt kortyolgatva karosszékében, talán még egy szivart is elszív miközben nézi az adást: jól játsszák-e a résztvevők leosztott szerepeiket ott messze túl az Óperencián?

Ez még csak a második felvonás, de közeleg a katartikus végkifejlet, a drámai csúcspont, amikor már nincs tovább. És akkor a jó öreg kontinens térdre rogyva mondja el a nagymonológot és kéri az USA-t, hogy állítsa meg az Iszlám Államot.

-Snitt-

A lenyugvó nap vörösében a főhős páncélsisakján USA felirattal kisétál a képből –nagytotál- romok, bűz, füst, gomolygó olajoshordók, a halál csendje körös-körül. És akkor megszólal halkan, csendesen valahonnan nagyon távolból a főcímdal, és ujjongó lányok, asszonyok népek felszabadult mosollyal arcukon apró zászlókat lobogtatva ünnepelhetik ismét a demokrácia és béke fenntartóját, aki eljött ismét megdicsőülni a világmegváltó szerepében. Állelúja!

bevándorlók,háború exportra,politika,USA,vélemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?