Magyarnak lenni a legnehezebb....

Jung Zs.

Ma reggeli konklúzió - avagy mindennapi valóság a fészbúkon és azon túl: Magyarnak lenni a legnehezebb! Itt mindenkinek szar.

Nehéz nőnek lenni és nehéz férfinek. Nehéz szülőnek és nehéz gyereknek. Nehéz egyetemistának és nehéz nyugdíjasnak. Nehéz orvosnak, ápolónak, még nehezebb tanárnak, de legnehezebb – s ezt már régről tudjuk színésznek. (Gondolom bányásznak csak ezért nem nehéz, mert az nincs. A multinál a gyárban sor mellett 40 fokban meg szénné keresik magukat három műszakban az érettségizett betanított munkások – nekik ezért nem nehéz…) Bezzeg a „kreatívszabadfoglalkozásúak”… nekik marhára az… bányászok nem bírnák egy napig sem ezt a kemény mesterséget.

 Nehéz nőnek lenni, mert nincsenek férfiak. Nekik meg azért nehéz, mert az összes nő ribanc (csak a pénzre hajt).

A nyugdíjasok a megmondhatói milyen jó volt „bezzeg kádárnál” ingyen volt minden, a nyaralás és mindenki kapott lakást, és ingyen volt az orvosi beutalás. (Csak anyám fizetett ötezret a doktornak a havi 6500 fizetéséből egy láthatási papírért, amikor kórházba kerültem ’78-ban..)

Korrupció nálunk a legmagasabb, s amúgy nem számít, hogy kispénz kis mutyi… nagypénz…? Nem, nyugatabbra nincs csalás – lopás – sikkasztás - mutyi… igaz, a lémanbrádörszbe csak egy világ roppant bele…

És ráadásul az a tisztességes politika „nyugaton”, ugye… MLK, MM, JFK – de ne menjünk messzire Haider meg a náthába halt bele (ja nem véletlen autóbaleset, de kár).

 Nyugaton kolbászból van a kerítés. Lassan már dolgozni sem kell bejárni, csak felvenni a sok pénzt! Angliai béreket, de azonnal ide! (Az árakat tartsák meg maguknak, 9,90-ért olcsókajahamburgert, vagy 600 – ért egy kislakást havibérletbe. Amúgy a mértékegység font, 410-el tessék szorozni…)

 Kolumbiában szomjan halnak, aranyárban mérik a vizet, a falból már nem folyik és a „vezetékes vízért való jogért” szerveznek tüntetéseket… keletebbre patakká apadt a Jordán, de mit nekünk globális felmelegedés, környezetvédelem… vízkészlet… Mi vasárnapi nyitvatartást akarunk. De ha ilyen szarul megy… akkor ki akar vásárolni a hét mind a hét napján?? Vagy csak családi logisztikából is a legszarabbak vagyunk?

 Csoda, hogy felkel nálunk még a nap! Mondom csoda, mert nem érdemelnénk, ennyi negatív rezgés ami ebben a média által elhülyített, értékrendjét vesztett világban kumulálódott! Megyek az utcán – savanyú fejjel jön mind szembe. Kocsival leszorítanak, a boltban eléd tolakodnak, segítőkészség helyett élből kioktatnak, lehülyéznek. A külföldit országimázs címén átvágják….

Mi folyik itt? Ja persze erről is mind OV tehet… mert ő volt apukád, meg anyukád is, meg a tanítód is (aki már jó ideje egy jól irányzott taslit sem adhat, ha nem tudsz viselkedni). Ő járt helyetted iskolába, ő nézi veled a valóvilágot, ő a kollektív felelősség-nemvállalás, a meg-nem-váltó krisztus, aki nem veszi el a világ bűneit, de miatta van az egész, az héccencség. Ámen.

Javaslom újragondolni az élet értelmét talán még nem késő…

http://nkf.blogstar.hu/./pages/nkf/contents/blog/13879/pics/14356543605406094_800x600.jpg
média,nehézazélet,percemberkék,vélemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?