Háború exportra

Jung Zs.

A harmadik világháború elkezdődött. Gazdasági okok miatt vívják, vallási ideológiák mentén, a liberalizmus szent nevében.

1995. június (hirdetés): „Tunézia, repülővel, félpanziós ellátással 75.000.-Ft” Állt a hirdetésben. Fehér homokos part, a tenger kellemesen meleg, és a Tunis Air charterjárat mediterrán ebédjét azóta sem sikerült felülmúlni még a Lufthansának sem. Épp húsz éve. Azóta mi sem változott, csak a dátum – eddig. -snitt-

2015. április: Ülök a Starbucksban az asztrológusommal. „...ja és még véletlenül se jusson eszedbe valamelyik kevésbé biztonságos közel-keleti vagy észak-afrikai egzotikus országba tervezni nyaralásodat, mert ott idén nyáron halálos dolgok történhetnek, akár veled.” -snitt-

2015. június .26. (rádió hír): „Lövöldözés volt két turisták által látogatott tengerparti szállodánál Tunéziában. A BBC szerint legalább huszonheten vesztették életüket, többségében német és brit állampolgárok.” -snitt –

Ezek a tények. Semmi nem olyan mint húsz éve, semmi nem olyan mint tegnapelőtt. És mi semmit nem tudunk tenni, csak lekövetjük a híreket.

Ülünk otthon a TV előtt bambán. Ez már nem a Távol Afrikától, ez itt Tunézia. Tunézia karnyújtásnyira, ahol jázmin illatú a levegő, kabócák cirpelnek  a forró éjszakába, és a tengerparit szállodák luxusa  elérhető akár a magyar átlagpolgár számára is. Pontosabban: ezidáig volt.

Ülünk a TV előtt és bámulunk bambán. Képsorokat látunk bárkán érkező menekültekről, kamionokra felkapaszkodó idegenekről, csapatokba verődött, zöldhatáron csoroszkáló hátizsákosokról, bevándorlótáborok, ijedt tekintetek a totális kilátástalanság reményével.

Ülünk a TV előtt és bámulunk bambán. Üléseznek az Európai vezetők, megoldást sürgetnek, kvótákat szabnak..  Majd újbb ülések, újabb ötletek az ötlettelenségben. Nincs közös megoldás a helyzet kezelésére. Márpedig a helyzetet kezelni, a bevándorlókat fogadni kell,  -megy az egymásra mutogatás

S mindeközben az USA aki ezt az egészet főzte, és most velünk eteti meg, sunyin lapít és nevet a markába. A mesterterv mostanra beérett: Anarchiával megbénítani Észak – Afrika és a Közel-Kelet gazdaságát (most éppen Tunézia kivéreztetése zajlik, azé a Tunéziáé, aki eddig a turizmusból építkezett,  többet a kutya nem megy oda) - majd jöhetnek az IMF hitelkihelyezések.

Egyúttal a megindult menekültáradattal, az etnikai és vallási alapú konfliktusokkal destabilizálni Európát. Európát, Európa közbiztonságát, a nagyszámú és képzetlen tömegáradattal a szociális szférára rótt plusz terhekkel a gazdaságát. A napjainkban pedig egyébként is gyengélkedő és rogyadozó EU -ból a schengeni határok visszaállításáról röppennek fel hírek. Hogy is van ez?

...és ezt ők pontosan és előre tudták:

2013. 01.04. (hír mti)

„Irán megtámadása regionális konfliktust robbanthat ki, és diplomáciailag elszigetelheti Washingtont, - írta a The Washington Post pénteki számában Zbigniew Brzezinski volt amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó.

...

Irán válaszképpen új gerillafrontot nyithat Nyugat-Afganisztánban, és felszíthatja az erőszakot Irakban, amely lángba boríthatja az egész térséget és átterjedhet Szíriára, Libanonra, sőt, Jordániára is. Noha az amerikai haditengerészet képes lenne rá, hogy biztosítsa a folyamatos áthaladást a Hormuzi-szoroson, az olajszállítások költségeinek - például a biztosítási tételek megugrása miatti - növekedése megterhelné az európai és az ázsiai gazdaságokat. Emiatt Washingtont is hibáztatnák.”

bevándorlók,háború exportra,politika,USA,vélemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?