Én sem építenék falat

Jung Zs.

Alig jelentette be a kormány, hogy a veszélyes méreteket öltő menekültáradat megfékezésére kerítést szándékszik építeni a Szerb – Magyar határon, máris megjelentek a liberális mozgalmak gyorsreagálású egységei. A Demokratikus Magyarországért facebook csoport június 28-ra „Tüntetés a fal ellen” címmel összejövetelt szervezett a Hősök Terére.

E helyütt most nem firtatnám, hogy az észosztók „mely titkos társulatok zsoldján kitartott egyesületek bárgyú eszmezavarából szítták magukba nagy áldozatos lelkesedésüket”…

Mert hát: ha humanitárius tettek vezérlik őket, csak nem akarják, hogy a teljes káosz diktatúrájából menekültek itt rekedjenek az „Orbáni diktatúra” legsötétebb bugyraiban… (Mert, ha ezek az emberek nálunk lépnek az EU területére, hozzánk is lesznek visszatoloncolva. Méghozzá hamarosan.)

Ez hát a liberális jövőkép… diktatúra helyett, diktatúra: ahol naponta hallunk tarthatatlan egészségügyről, éhbéren tartott közmunkáról, silány közoktatásról, lelket nyomorító szólásszabadság hiányáról... Vagy ez egy másik diktatúra? Tessék mondani és az milyen? Elviselhetőbb, vagy „nekik jó lesz”? Hol van itt a testvériség, egyenlőség, szabadság eszmerendszere? Vagy még sincs itt diktatúra, ahogy eddig mondani tetszettek? Akkor hazudtak vagy most? Vagy hogyan is van ez?

Talán a bevándorlók félreinformálódtak, azt hiszik Európában nincsenek diktatúrák… Nem szép dolog ám félretájékoztatni őket… még az erre utaló kormány plakátokat is lefestették, nehogy a bevándorlók szagot fogjanak. Gyertek, csak gyertek, dögöljön meg a szomszéd lova – nektek se legyen jobb! Ugye...

Én sem építenék falat… az árából inkább repjegyet és amerikai vízumot vásárolnék a „bevándorlómenekültek” számára. Az USA-ba. Minden cinizmus nélkül értem – annyit szenvedtek már eddig, hogy igazán megérdemelnék, hogy hátralevő életükben egy valódi jóléti társadalmat élvezzenek. Legyenek értéket teremtő állampolgárai a legszabadabb országnak. Tapasztalják meg ők is az „amerikai álom” lehetőségeit, mert emeddig csak az „amerikai rémálom” –ban volt részük. (Ja, hogy az USA nem adna vízumot számukra, pedig hát ezt a levest ő főzte - és most velünk igyekszik megetetni…)

háború exportra,politika,USA
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?